https://top10-folklore.com/ Skip to main content
ВТОРО ИЗДАНИЕ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

Селекция в категория

Самодейни фолклорни танцови състави и ансамбли на възраст от 13 до 18 г.

В конкурса могат да участват фолклорни танцови състави и ансамбли от цялата страна, които отговарят на точно зададени критерии съгласно общите условия и регламента на конкурса. След заявен интерес за участие и при покриване на изискуемите параметри, ансамбълът се оценява от селекционна комисия, която потвърждава нивото на представяне и стойностна творческа трактовка на танцовото изпълнение. Следва отправяне на покана за участие. В издание 2024 на ТОП 10 до полуфинал ще бъдат допуснати от минимум 15 до 60 ансамбъла.
Срокът за подаване на заявление за участие е до 20.01.2024 • Допуснатите до полуфинал участници ще бъдат обявени до 23.01.2024

ОБЕКТИВНОСТ И ЯСНИ КРИТЕРИИ

Първична селекция

Всеки колектив, желаещ да участва в конкурса, попълва заявка за участие по образец.

Заявката трябва да бъде придружена с кратка анотация на състава/ансамбъла, 4-5 снимки с висока резолюция и прикачен актуален видеофайл или линк, препращащ към такъв видеоматериал, който дава ясна и актуална информация за изпълнителското ниво на колектива.

Виж повече

Селекционна комисия

Селекционната комисия се състои от трима души. Критериите на подбор са идентични на критериите за оценка в конкурса. Одобрените за участие състави и ансамбли ще бъдат уведомени и ще получат официална покана за участие до 29.02.2024 г. Официални покани на одобрени състави ще бъдат изпращани текущо, преди крайния срок за подаване на заявки. Решението на комисията не подлежи на обсъждане и на обжалване.

Любчо Василев

Хореограф, Заместник председател на СБМТД, Главен художествен ръководител на ПФА“Мизия“, гр. Търговище

Петър Димитров

Хореограф, Директор и главен художествен ръководител на ФА “Тунджа“, гр. Ямбол

Емил Димитров

Организатор и директор на конкурса

КОРЕКТНОСТ И ПРОЗРАЧНОСТ

Такси за участие 

Всеки колектив, преминал селекцията и допуснат до включване в конкурса, заплаща такса за участие в размер на 600 лв. Сумата за такса участие се заплаща по банков път към сметка: BG03BPBI79401067382601, Юробанк България АД, „Фолк-Уърлд“ ЕООД.

Като причина за плащането се посочва точното име на състава/ансамбъла и кратък текст „ТОП 10“. Одобрените за конкурса състави и ансамбли трябва да потвърдят участието си в писмен вид и да заплатят необходимата такса в срок до 08.03.2024.

Виж повече
Използваме "бисквитки", за да оптимизираме функционалността на сайта и да Ви дадем възможно най-доброто потребителско преживяване.
Разбрах