https://top10-folklore.com/ Skip to main content

Критерии за оценяване

Финал конкурс – начин на оценяване и формиране на резултат:

  1. Оценяването се извършва по точкова система в зададените критерии, индивидуално от всеки член на журито както следва:
  • за танц от 0 до 50 точки
  • за музика от 0 до 25 точки
  • за костюм от 0 до 15 точки
  • за общо художествено въздействие от 0 до 10 точки
  1. Оценяването става едновременно от всички членове на журито като максималния брой точки е 900.
  2. Всеки член на журито разполага с две карти за оценяване – една работна и една официална. След приключване на изпълнението на последния колектив, техническо лице събира попълнените с оценки официални карти, изчислява точките и оформя крайния резултат.
  3. При превишаване на зададеното по регламент време до една минута техническата комисия отнема 50 точки от общия сбор на колектива.
  4. При еднакъв брой или разлика до 10 точки на два или повече състава журито провежда допълнително обсъждане, според което се определя крайния резултат за тези състави. В случай на ново повторение на резултата, за класирането се взема решение от директора на конкурса в ролята му на арбитър.
  5. След оформяне на класирането, всеки член на журито има право да даде допълнително 10 точки на колектива, за който преценява че заслужава Голямата награда „Огънят на поколенията“. Председателят има право на 20 точки. Така се оформя и крайното класиране на конкурса.

Колективът, получил най-голям сбор точки, получава Голямата награда а останалите три колектива съответно първо, второ и трето място. В случай на изравнени точки или непреодолими противоречия при подреждането на листата в ТОП 10, крайното решение се взима от директора на конкурса.

Използваме "бисквитки", за да оптимизираме функционалността на сайта и да Ви дадем възможно най-доброто потребителско преживяване.
Разбрах